SAĞLIK :: CİLDİNİZİ KIŞTAN KORUMAZSANIZ NELER OLUR?

Ocak 07, 2019




Kış geldi çattı... Kar ha yağdı ha yağacak derken havalar oldukça soğuk seyrediyor. Peki bu soğuk havalar cildimize neler yapıyor? Kışın sert havasının yarttığı yıpratıcı etkisini en çok cildimiz hissediyor. Bu nedenle en çok bakımı da cildimiz hakediyor. Eğer cildimizi koruyamazsak da kuruyarak pul pul dökülmeler başlıyor. Bu da cildin nemini ve dolayısıyla esnekliğini kaybediyor olması demek. Kışın havadaki nem oranı düşüktür ayrıca sert ve rüzgarlı havalar cildimizi oldukça zorlayarak yıpranmasına sebep olur. Tabi evlerimizdeki kaloriferin etkisini de azımsamamak gerek. Ama hemen korkmamak gerek bu durumu düzeltmek ya da önceden önlemini almak elimizde. Cildimizin kaybettiği nemi geri kazandırmak alınabilecek en büyük önlem.

4 Adımda Cildinizi Kıştan Koruyabilirsiniz!

Cildimiz bizim için çok önemli kuruyup pul pul dökülmesi zamanla kızarıklıklara yol açabilir ve tahriş oluşmasına sebep verir bu da ağrı ve acı duymamıza neden olur. Görünüm olarak da çirkin bir görüntü oluşur. Peki ne yapmak gerekiyor. İşte size 4 adımda kışın etkilerinden korunma yöntemlerini sıralıyorum.

Cildimizi Günlük Olarak Temizlemeli

Kışın kuruyan cilt her zamankinden daha temiz olması gerekiyor. Bu nedenle makyaj ve dış etkenlerden kaynaklı kirlerden arınması gerekir. Bu nedenle dikkat etmemiz gereken en önemli nokta kuruyan cildimizin temizliğini de yumuşak, aşındırmayan ve yağ tabakasına zarar vermeyen temizleyicilerle yapmak gerekiyor.


C Vitamini Cildimiz İçin de Çok Önemli!

Hastalandığımızda hemen C vitamini kaynaklarına başvururuz. Fakat C vitamini cildimiz için de çok önemli bir vitamindir. Yazın güneş ışınları cildimize verdiği zararlarla oluşan lekeler koyulaşır ve kızarıklıklar belirginleşir. Bu noktada C ve K vitamininin yenileyici etkisinden faydalanmak gerekir. Yani kışın da C ve K vitamininden zengin hücre yenileyici serumlar kullanmak yazdan kalma cildimizi kışın zararlı etkilerine karşı da koruyacaktır.

Beslenmemize Dikkat Etmeli!

Sadece kışın değil aslında hayatımızın her zamanıında sağlıklı beslenmek çok önemli. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra en önemlisi bol su tüketmek. Soğuktan zarar görmüş cildin kendini onarabilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekiyor. Vücudun kış aylarında ihtiyaç duyduğu A, C ve E vitaminlerini besinlerden yeteri kadar alamıyorsak takviye gıdalara başvurabiliriz.. Ayrıca, kuru ciltlerin özellikle ihtiyaç duyduğu yağ dengesine kavuşması için Omega-3 ve selenyum içeren balık ağırlıklı besinler tüketmek de vücudumuzun soğuğa karşı direncini arttırır.

Hergün Mutlaka 2 Litre Su

Yalnızca cilt üstünde değil, vücudun tüm dengesini korumak için de yapılması en temel şeylerin başında yeterli miktarda su içmek geliyor. Çünkü gün içinde içeceğiniz en az 2 litre su kış aylarında kaybolan nemin geri kazanılmasını sağladığı gibi cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlayacak. Ayrıca sabah ve akşam olmak üzere iki nem oranı yüksek bir günlük bakım kremi kullanmalısınız

Ayrıca Kış Peeling için En Uygun Zaman!

Sağlıklı bir cildin anahtarı tüm ölü hücrelerden temizlenmiş olmasıdır. Kış ayları ise cildin ölü hücrelerden arınması ve temizlenmesi için en uygun zamandır. Bu sayede besleyici bakım ürünlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Yapacağınız peeling; cildinizi yenileyebilir, kan akışını hızlandırarak hücre yenilenmesini harekete geçirebilir.

Dudaklarınızı ihmal etmeyin!

Tüm bunları yaparken dudaklarımızı da ihmal etmeyelim. Soğuk havalar sadece cildimize değil, en çok da dudaklarımıza zarar veriyor. Çatlamalarını beklemeden dudaklarınızı sık sık nemlendirirseniz kış boyunca rahat edersiniz.



BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİNİZ...

7 yorum

  1. Cilt korumanın puf noktalarını harika anlatmışsınız tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Direk dudaklarım yamyama dönüyor :D En çok ruj sürdüğüm dönem, kış :D

    YanıtlaSil
  3. Temizlik c vitamın ve su çok önemli faktörler, çok güzel hatırlatıcı yazı olmuş :*

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Benim cildim felaket kuru. Bakımını yapmaya çalışıyorum. Zor bir cilt. Faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık. Bir kez daha bilgilerimiz tazelendi. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  6. Very important and well described tips to stay healthy, beautiful and glowing this and any other winter too. I will try to follow them.
    Best regards,
    Flo

    YanıtlaSil
  7. benim için faydalı bilgiler gerçekten çünkü çok kuru bir cilt olduğu için bende 😊 emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil

Her türlü görüşünüzü beklerim...

Bumerang - Yazarkafe
© Sağ Tıklama Engeli