LEZİZ TARİFLER :: OKUMAYI KURABİYELERLE ÖĞRENMEK

Kasım 10, 2018


Biz okula başladık!


Kızımın birinci sınıfa başlamasıyla okuma-yazma çabalarımızı kolaylaştırmak için bir çok yöntem demeye başladık. Öğretmenimizin çocuklarımızın öğrenmesini kolaylaştıracak etkinlikler yapması bize çok fayda sağladı. Etkinliksever öğretmenler her zaman fayda sağlıyor. Sanırım kendim de etkinlik sever olduğum için böyle insanları çok seviyorum ve hayranlık duyuyorum.



Yavaş yavaş başlığımızı açıklayalım...


Birinci sınıf uyum haftasının bitmesiyle hemen okuma yazma çalışmalarına başladık. Öncelikle öğretmenimizin de tavsiyesiyle bir okuma yazma seti satın aldık. Çok faydalı bir set. ELAKİN sistemi diye tabir ettikleri sistemle okuma yazmayı kolaylaştırır nitelikte. Belki sizin de ihtiyacınız olur diye buraya bir resmini bırakıyorum.



İlk öğrendiğimiz harfler tabiki de E-L-A harfleri ilk öğrendiğimiz çok heceli kelimemiz de dikkat çekici doğrusu :) "ELELE" çok hoş değil mi ama? Neyse hem öğrenmeyi kolaylaştırmak hem de eğlenceye dönüştürmek için de harflerden kurabiye yaptık. Bu güzel kurabiyeleri de ertesi gün beslenme saatinde afiyetle yediler.



Siz de yapmak isterseniz diye kurabiyenin tarifini de paylaşayım dedim. Çok lezzetli bir kurabiye oldu :) Aslında blogumda daha çok tarif paylaşmalıyım sanırım. Çünkü kurabiyemiz çok beğeni aldı instagram hesabımda :)



İşte bu güzel kurabiyelerin tarifi;


Malzemeler

2 Yumurta
1 su bardağında 1 parmak eksik Şeker
1 su bardağında 1 parmak eksik Sıvıyağ
1 su bardağında 1 parmak eksik Nişasta
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı Un

Hazırlanışı

Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Geride kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Fırınımızı da 175 dereceye getiriypruz. Fırının sıcak olması önemli. Çünkü kurabiyenin yayılmasına müsade etmeden yaptığınız şeklin bozulmadan pişmesini sağlıyor.

Sonrasında hazırladığımız hamura şekil verip tepsiye diziyoruz. Fırında da sadece 20 dakika tutmamız yeterli.



BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİNİZ...

21 yorum

  1. Büyük oglum ilkokuldayken kek yapardik üstünde harf olan. Cocuklar cok sevdigi icin harfler de akilda kaliyordu 😊

    YanıtlaSil
  2. Harika bir fikir emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Her türlü görüşünüzü beklerim...

Bumerang - Yazarkafe
© Sağ Tıklama Engeli