MAKYAJ :: YÜZÜMÜZDEKİ O MİNİK SİYAH NOKTALAR ASLINDA NEDİR?

Temmuz 26, 2018

Bazen stresli zamanlarımızda ya da yorgun zamanlarımızda bazen de genelde hep yüzümüzde minik siyah noktalar belirir. Bunlar hemen hemen her yaşta herkeste meydana gelir. Peki nedir bu siyah minik noktalar? Bu noktalara siyah noktalar deniyor. Deri altında biriken yağ ve kirin birikmesi ile oluşuyorlar. Genellikle burun, elmacık kemikleri ve çene bölgesinde yani T bölgemizde oluşuyor. Gözenekleri geniş olan ciltlerde daha çok görünüyor ve genel görünümüzü çok etkiliyor. Siyah nokta problemi ergen, genç, orta yaşlı, yaşlı  hiç farketmiyor her yaşta ve kadın erkek cinsiyet tanımayan bir cilt problemi. Siyah noktalardan kurtulabilmek için cilt bakımı önemli. Ayrıca bir sürü siyah nokta temizleyici yüz maskesi de bulunuyor tabi.

Cildimizde Siyah Nokta Oluşmasının Sebepleri

Siyah noktaların oluşum sebepleri genel olarak beslenme ve iyi temizlemediğimiz makyaj. Bu nedenle hem beslenmemize hem de makyajımızı doğru ürünlerle derinlemesine temizlemeyi unutmamalı cilt bakımımıza önem vermemiz gerek. Çünkü siyah nokta temizliği sağlanmazsa ileri seviyesi olan sivilceelere dönüşüp bu sefer de sivilce problemi yaşamamıza neden olur. İşte tam da bu sebepten siyah noktalar oluştuğunda hemen önlem almalıyız ki sivilce problemi yaşamayalım. Peki önelm almak kolay mı? Nasıl alacağız önlem? Bunun için bir çok yöntem var. Aparatlar kullanarak, peeling yaparak ve de gözenekleri sıkılaştırmak için bazı yüz maskeleri kullanarak. İşte şimdi bu yöntemlere geçelim :)


Herşeyden Önce Buhar Banyosu Tarifi

Siyah nokta temizlemek ve kurtulmanın şartı cilt bakımı bunun için de öncelikle gözeneklerimizi açmak için derin bir temizlik yapmak gerek. İşte tarifi;



100 lt kaynamış suya
Yarım limonun suyu ve kabuklarını,
Ardından 1 avuç dolusu bitki (biberiye, kekik, nane, mercanköşk, fesleğen, karanfil, maydanoz, kimyon, anason ya da rezene, papatya, lavanta ya da mürver çiçeği. (not: evinizde hangileri varsa) ekleyin.
Sonra kabı masanın üzerine koyup,
Saçınızı şeffaf bone ya da havlu ile kapatıyoruz,
15 – 20 cm'lik mesafe uzaktan yüzümüzü 15 dk boyunca kaynamış suyun buharına tutuyoruz. Ardından soğuk suyla yüzümüzü duruluyoruz.

Bu buhar banyosu tarifi hem yüzümüzü hem de solunum yollarımızı temizler. Kullanacağınız bitkinin şifalarından da yararlanmış oluruz.



Siyah Nokta Temizleme Yöntemleri

Siyah noktaları temizlemek için birçok yöntem var. Ama hangi yöntemi denereseniz deneyin ilk önce gözeneklerimizi açmamız gerekiyor. O yüzden bu yöntemlere geçmeden önce gözeneklerimizi  nasıl çacağımızdan bahsedeyim. Gözenekleri açmada kullanabileceğiniz bir çok ürün var. Yıkama jelleri, köpükleri gibi. Ama bunun için en iyi yol buhar banyosu. Size doğal bir buhar banyosu tarifini üstteki başlıkta vermiştim. Birçok kişiden olumlu sonuçlarını duydun denemekte yarar var. Şimdi gelelim siyah nokta temizleme yöntemlerine. Ben bu yöntemleri aparat kullanarak ve peelin ile olarak ikiye ayırdım.

Aparat Kullanarak Siyah Nokta Temizleme

Siyah noktaları sıkmak doğru bir yöntem değil bence. Ama bir araç yani aparat kullanarak temizleyebiliriz. Tabi sıkıp sıkmamak size kalmış o ayrı. Aparat kullanarak temizlemenin de 3 farklı yolu var. Bunlar şırınga, temizleme çubuğu ve vakum makinası.

Şırınga ile; Bu yöntemde eczanden aldığımız enjektör yani şırınganın iğne olan ucunu kullanmayacağız. Enjektörün ucunu siyah noktaya ortalıyoruz ve üzerine hafif baskı yaparak çıkarmaya çalışıyoruz.



Siyah Nokta Temizleme Çubuğu (Komedon Aleti) ile; Siyah nokta teizlemek için geliştirilmiş bu aletin ucunda halka bulunuyor bazılarında iki ucunda farklı boyutlarda halkalar da bulunuyor size uygun olanı seçip halkayı siyah noktaya ortalıyorsunuz ve baskı uygulayarak bastırıyorsunuz.


Vakumlu Siyah Nokta Temizleme Makinası ile; Gelelim en etkili yönteme bana göre en etkili yöntem bu. Kullananların yorumları beni çok etkiledi ben de bu makinalardan almayı çok istiyorum. Bu makinanında yuvarlak bir ucu var ve makinanın vakum yapmasıyla tüm kirler makinaya çekiliyor. İyi bir makinayla siyah noktalardan kurtulabiliriz. Fakat dezavantajları da var bunlardan bir tanesi eğer çok vakum yapan bir Makine kullanırsak gözenekler genişleyebilir ya da ciltte ağda etkisi yaparak sarkma ve kırışıklık yapabilir.

Peeling Kullanarak Siyah Nokta Temizleme

Peeling kullanarak siyah nokta temizleme konusuna da diğer yazımda paylaşmak isterim. Çünkü bayağı uzun bir yazı oldu. Sıkılmadan okunması gerek :)


BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİNİZ...

13 yorum

  1. Very interesting post and products! Taking care of your skin is so important.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes we have to take care our skin. Because our skin is very important for our appearence :)

      Sil
  2. Siyah nokta hepimizin başının belası sanırım :) Bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bela.. hem de ne bela :( teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  3. I need to try out that thing for the pores ♥

    londonkidx.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Love this! ♥


    Please check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    YanıtlaSil
  5. ayyy saoool lazım olur bu bilgiiiii :)

    YanıtlaSil
  6. Great and very intersting post dear! :)
    Check my new post:
    www.minnieart.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Interesting tips, thanks for sharing!
    xx

    YanıtlaSil
  8. Siyah nokta problemi benim geçmişten bu yana var... Ben de siyah nokta çıkarıcıyı kullanıyorum en etkilisi o oldu. (O kadar çok peeling, siyah maske denedim ki) Bir de gözenekleri açmak için banyoda sabunla birlikte kabak lifi kesesi kullanıyorum. Tavsiye ederim :) ama sivilce daha iyi bence siyah noktaya göre :D

    YanıtlaSil

Her türlü görüşünüzü beklerim...

Bumerang - Yazarkafe
© Sağ Tıklama Engeli