NERVE (OYUN) FİLM GERÇEK OLSA!

Ağustos 11, 2017


Türkiye'de Oyun adıyla gösterime giren film Nerve'ün başrol oyuncusu American Harror Story oyuncularından Emma Roberts, diğer başrolü ise Dave Franco ve yönetmenliğini de Paranormal Activity 3 ve 4 filmlerinin yönetmiş olan Ariel Schulman ve Henry Joost ikilisi üstleniyor. Gerilimi bol bu filme bayıldığımı belirtebilirim. Günümüzün sosyal medya alışkanlıklarını ve takipçi arttırma çılgınlığını da bir bakıma konu alan filmi izlerken biz netten oyun indir demeden araba oyunları, League of Legend ya da Dota 2 gibi oyunlar oynarken millet sanal ortamda ne oyunlar oynuyor dedim doğrusu.

Film ve Oyuncuları 

Öncelikle 2016 Kanada'da yayınlanan filmin türü gerilim. Gerilimin de hakkını veriyor doğrusu. Filmin senaristi Jessica Sharzer ve başrolümüz Vee (Emma Roberts) ve en yakın arkadaşları Sydney (Emily Meade) ve Tommy(Miles Heizer) ayrıca oyundaki rakibi olan ama takipçilerin birbirlerine yakıştırmasıyla yakınlaştıkları Ian (Dave Franco) ayrıca filmde iyi bir rakip olan Ty (Machine Gun Kelly)

Filmi izlemeden önce bir özet

Farkettiğiniz gibi filmin önemli bölümlerinden gif resimler paylaşmak istedim. Ve filmden kısaca özet geçersem eğer şunları anlatabilirim. Başrolümüz Vee en iyi arkadaşı delidolu, çılgın Sydney' nin tam tersi karakterli sakin, kabullenici, çekingen fakat aklı başında bir lise son sınıf öğrencisidir. Sydney, Vee'yi sıkı arkadaş olmalarına rağmen baskın karakteriyle kışkırtıp oynadığı doğruluk-cesaret tarzı bir sanal gerçeklik oyunu olan Nerve'e kendisini takip etmesi için izleyici olmasını ister. Vee oyuna girdiğinde sorulan İzleyici mi? Oyuncu mu? sorusuna Sydney'e de inat Oyuncu seçeneğini seçerek hayatına hiç ummadığı deneyimleri katacaktır. 

Vee Oyuncu Olmayı Seçer

Oyunun mantığı takip eden izleyiciler oyuncudan istediği şeyi ister. Başaran oyuncunun hesabına vaad edilen tutarda para yatar. Ve başrolümüz Vee ilk oyununa kendisine ilgi de duyan en iyi dostu Tommy yardımıyla katılır. Bu oyunda başka bir Nerve oyuncusu olan Ian ile tanışır ve izleyicilerin beğenileri üzerine oyunu beraber sürdürürler böylece takipçileri katlanır. Bu durum sıkı dost Sydney'i bozar. Bu arada oyunların da etkisiyle Ian ve Vee birbirlerine ilgi duyup yakınlaşırlar.


Gerilimi bol, tansiyonun hiç düşmediği filmin sonlarına doğru Vee takipçilerin istekleri manipüle ettiğini anlayınca herşey başka bir boyut alır. Ve Vee bu durumdan aklı ve yine en iyi arkadaşları Sydney ve Tommy'nin yardımlarıyla kurtulmayı başarır. Bu arada yanına kar kalan ise yeni aşkı Ian'dır.


Sonuç olarak; izlenilesi güzel hd filmlerden. Kurgusunu ve olayları anlatım biçimini çok beğendim. Ayrıca Vee ve Ian aşkı her ne kadar sanal alemde başlasa da iki romantiğin çılgınlıkları çok hoş görüntüler verip filmi daha zevkle izlenir hale getiriyor.


Bu yazıyı beğendiniz mi? Hadi arkadaşlarınızla paylaşın!


BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİNİZ...

11 yorum

  1. Kesinlikle bana hitap eden bir filmmiş haftasonu izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. O zaman izleyeceğiim! Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Film ilk gördüğümde pek izleme isteği gelmemişti ama şimdi yazını okuyunca bir şans vermeliyim dedim:)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir film ben de izlemiştim. :)

    YanıtlaSil
  5. Merak ettim bakacağım, tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir filme benziyor. Yorumları araken bu siteyi buldum. :)) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. gerçekten bilgilendirici ve güzel bir yazı olmuş, izlemek lazım...

    YanıtlaSil

Her türlü görüşünüzü beklerim...

Bumerang - Yazarkafe
© Sağ Tıklama Engeli